Spring naar inhoud

U hebt het voor het zeggen!

Weespers weten zelf het beste wat ze willen in hun buurt. Met dit project laat de gemeente bewoners van Weesp zelf bepalen wat zij met €30.000,- voor de buurt willen doen. Meedoen met het buurtbudget is makkelijk. Zo staan bewoners aan het roer! Er zijn er 2 richtingen waarbinnen u plannen kunt indienen. U bepaalt!

Leefbaarheid in de buurt verbeteren

Wij zijn op zoek naar plannen die een meerwaarde opleveren aan de eigen leefomgeving. Er zijn veel manieren om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Wat kan mooier, fraaier, schoner, veiliger, en/of beter? Een plek om te kunnen composteren of bewustwording rondom zwerfvuil? Of een kunstwerk op de muur? Laat het weten; dien een plan in!

​​​​​​​De verbinding tussen bewoners onderling versterken

Ook met 1,5 meter afstand is het belangrijk om in contact met elkaar te zijn. Wij verwelkomen plannen die de verbinding tussen bewoners onderling versterken, en daarmee de sociale samenhang vergroten. Heeft u een idee om nieuwe Weespers in contact te laten komen met degene die hier al hun hele leven wonen? Of een manier om jong en oud samen te laten komen? Denk aan een buurtmaaltijd, een wijkwandeling of een dialoogavond. Samen dingen doen verbindt!

Stuur uw plan in!

Wat gebeurt er al vanuit Begroot projecten?

Honey Highway

In de wijk Duinoord in den Haag was er aandacht voor de bijen en biodiversiteit. Met het plan Honey Highway wilde Maarten Horrevorts een mix van wilde bloemen inzaaien. Met het gewonnen bedrag wordt het Stadhoudersplantsoen binnenkort een bloemen oase voor diverse soorten insecten.

Nieuwe meubels voor de buurtkamers

In Amsterdam Nieuw-West had Henny Omlo (81) een plan ingediend voor nieuwe meubels in 2 buurthuiskamers. Zijn plan heeft gewonnen en heeft de kamers kunnen voorzien van 22 nieuwe stoelen, 6 tafels, 2 kasten en een koffiezetapparaat. De nieuwe meubels zorgen dat de senioren prettig kunnen zitten wanneer ze bij elkaar komen voor activiteiten!

Buitenfilmfestival in Park Rijnstroom

In het Centrum van Alphen aan de Rijn was er een plan om het 50 jarige bestaan van een theater te vieren met een filmfestival. Marijke won met haar plan voor dit evenement in het park. Het park wordt op 5 mooie zomeravonden, te beginnen in mei 2021, omgetoverd tot gratis buitenbioscoop, waar jong en oud samen kunnen genieten.

In memoriam

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het plotselinge overlijden van Jeroen van Berkel, portefeuillehouder stadsdeel Amsterdam-West. Als groot pleitbezorger voor digitale democratie en motor achter online participatief begroten in Amsterdam,  heeft hij het College van Weesp geïnspireerd om  Weesp Begroot te introduceren in Weesp.  

Leon de Lange     

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel