Spring naar inhoud
Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 111 van de 30.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

'Weespwijktuit' parade

Door: Annefleur Klinkhamer
23 september 2021
Weesp Begroot | 15 nov. 2021, 10:52

Dit plan is beoordeeld als haalbaar. Het plan draagt bij aan het versteken van de sociale cohesie en het in contact brengen van nieuwe en oude Weespers. Het plan voldoet aan de spelregels van Weesp Begroot.

'Weespwijktuit'. Een parade door de wijken van Weesp. Voor en door Weespers. Er is nu, met alle nieuwe bewoners, behoefte aan een toegankelijk cultureel event dat de wijken en haar bewoners verbindt.

Een Ontdekking, een Ontmoeting, een Ode aan de stad.

De Kwartiermakers Weesp zijn op dit moment bezig met de organisatie van; 'Weespwijktuit'.
Een echte Weesper parade door de wijken van onze stad. Wijkbewoners en theatermakers brengen met persoonlijke verhalen, stukjes geschiedenis en muziek een ode aan hun deel van de stad. Zwierend op de fiets of struinend met de benenwagen, kom je op plekken waar je misschien nooit eerder bent geweest.

Wie zijn de kwartiermakers en waarom dit plan?

Wij zijn Arlinde, Didi en Annefleur en wonen nu resp. 5 jaar en 2 jaar in Weesp. (Leeuwenveld en Weespersluis) Als redelijk nieuwbakken Weespers zijn we iedere keer weer verbaasd hoeveel verschillende gezichten Weesp heeft. Aetsveld, het oude centrum met al haar buurtjes en geschiedenis, Hogeweij, de Vechtoever, de polders, Leeuwenveld, Weespersluis, de bedrijventerreinen aan de rand van de stad... soms hadden we het gevoel een LAT relatie te hebben met Weesp. Living Apart Together. En dat willen we veranderen. Zeker met alle nieuwe inwoners die hier de komende tijd erbij komen is het goed om elkaar beter te leren kennen.

En waar begin je dan? We hebben een koffiebus opgetuigd en duiken de komende tijd iedere week een nieuwe wijk in om te praten met de bewoners.

Tijdens deze gesprekken ontstond het idee om samen met andere Weespers een echte Weesperparade te gaan maken, zodat iedereen die het net als wij leuk vindt een nieuw stukje van zijn of haar stad te ontdekken, dit vanaf nu kan doen!

Eten, drinken, muziek en theater in de wijk voor jong en oud. Een 'parade' voor Weespers en door Weespers. Geef het beestje een naam en dat werd: Weespwijktuit!

Wil je op wat voor manier dan ook betrokken zijn? Mail ons!

info@dekwartiermakers.com

Lees meer over onze plannen op:
https://aklinkhamer.wixsite.com/dekwartiermakers

Binnenkort gaat de site live: dekwartiermakers.com


Argumenten

Argumenten voor

Harm van de Kuil | 23 september 2021 11:24

Zoveel nieuwe en oude bewoners zijn onwetend over wat Weesp allemaal te bieden heeft. Bovendien komt een Aetsvelder nooit in Weespersluis en andersom. Deze club bevordert het netwerken en maakt van Weesp een stad waar iedere Weesper trots op mag zijn. Dankzij de Kwartiermakers leren we elkaar kennen en weten we wat we samen zijn: Weespers!

Reageren


mariska westland | 24 september 2021 14:57

Als echte Weesper (ruim 40 jaar woonachtig) alleen elders geboren vind ik dit een fantastisch plan! Ik woon zelf in Leeuwenveld en betrokken bij de buurtkamer met een zelfde achterliggend idee nieuwe en oude Weespers kennis laten maken met elkaar en de omgeving. Ik maak gedaan foto’s in de nieuwe wijk en deel deze op Instagram om decreet van Weesp een kijkje te geven in dit stukje nog onbekend Weesp. Overigens kom ik zelf ook nog wel eens nieuwe delen tegen als ik door Weesp ga.

Reageren
Annefleur Klinkhamer | 24 september 2021 19:15

Hi Mariska! Wat leuk om te horen! Als je even direct wil connecten, mail ons dan even naar info@dekwartiermakers.com leuk om je te ontmoeten! Groeten Arlinde, didi en Annefleurannelies matthes | 4 oktober 2021 10:05

Leuk idee! Ik denk wel dat Weesp al heel veel te bieden heeft, maar dat mensen dan klaarblijkelijk nog niet hebben ontdekt. Verdiep je meer ook in elkaar en daar kan dit initiatief zeker bij helpen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel