Spring naar inhoud
Niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 82 van de 30.

Status

Dit plan is beoordeeld als niet haalbaar

Tegeltableau Bouhuijs tunnel

Door: Olav Sertons
15 september 2021
Weesp Begroot | 15 nov. 2021, 10:52

Dit plan is beoordeeld als niet haalbaar. De reden hiervoor is het budget is niet realistisch, het plan kan niet in 2022 uitgevoerd worden en er komen structurele beheerkosten kijken en daarmee voldoet het plan niet aan de spelregels van WeespBegroot.

Maak van de Bouhuijstunnel een entree om trots op te zijn, naar voorbeeld van de 'Cuyperspassage' in Amsterdam, blauwe tegels met een historische voorstelling uit het verleden van Weesp.

De 'Cuyperspassage' achttiende-eeuws tegeltableau in Amsterdam is het voorbeeld hoe een lelijke tunnel een echte eyecatcher kan worden. Een Weesper blauw porseleinen tegel voorstelling kan voor iedereen die dagelijks gebruik van tunnel maakt en de bezoekers van Weesp een geweldige ervaring geven. Het plan is om een Weesper kunstenaar een voorstel te laten maken en dan in tegels de tekening te laten maken.


Argumenten

Argumenten voor

l. franke | 23 september 2021 07:22

Het is een donkere, grauwe tunnel die sowieso een opknapbeurt kan gebruiken. Er fietsen dagelijks honderden kinderen, scholieren, ouders en forensen doorheen. Wat meer licht en een prettig aangezicht zou een enorme opsteker zijn!

Reageren


Anne Duijvestein | 23 september 2021 08:11

Helemaal mee eens. Het tunneltje is de toegangsroute naar Weesp, dat mag en kan heus wat vrolijker! Eventueel alternatief zou ook met bijv. graffiti kunnen.

Reageren


Gert-Jan Beukers | 4 oktober 2021 18:35

De tunnel moet veiliger en kan worden opgeknapt

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel