Spring naar inhoud
Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 78 van de 30.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Hondenuitlaat(speel)plaats

Door: Jaap Helleman
14 september 2021
Weesp Begroot | 15 nov. 2021, 10:52

Dit plan is beoordeeld als haalbaar.

Het realiseren can een hondenuitlaat(speel)plaats in één of meer Vannieuwkerke aan te leggen parken in Weespersluis, of langs de Papelaan.

In Weespersluis zijn veel gezinnen met honden, helaas is er geen gelegenheid om ze eens lekker lost te laten lopen of met elkaar te laten ravotten.
Nu lopen de eigenaren vaak hetzelfde rondje en langs dezelfde woningen.
Helaas worden uitwerpselen niet altijd opgeruimd, wat tot ergernis leidt bij de bewoners en meldingen in de whatsapp groepen.
Zowel voor hondenbezitters als de niet hondenbezitters is een hondenuitlaat(speel)plaats in één of meerdere parken binnen Weespersluis dus een welkom geschenk.
We leren elkaar - als buurt - beter kennen.
De plek wordt uitgerust met bankjes, waar de baasjes met elkaar kunnen praten, de honden kunnen ondertussen met elkaar spelen bij toestellen die geschikt zijn voor de hond.
Uitwerpselen worden door de eigenaar zelf opgeruimd en gedeponeerd in de afvalbak
Een voorbeeld van een dergelijke plaats is bv in Purmerend tussen de Jan Bijlhouwerstraat en de Monteverdistraat (deze is wel redelijk groot van opzet).
Kosten zullen meevallen als deze in het nog vast te stellen ontwerp van de parken wordt meegenomen.


Argumenten

Argumenten voor

katinka hilders | 14 september 2021 12:17

Een hondenspeelplaats in Weesp kan voor alle Weespers een leuke plek zijn om je hond veilig te laten spelen met andere honden. Weesp is klein genoeg, zodat een hondenspeelplaats in Weespersluis bereikbaar is voor alle Weesper hondenbaasjes.

Reageren


Argumenten tegen

Sophie Overeem | 24 september 2021 11:09

Het groen is al schaars, dus laten we het park in Weespersluis vooral behouden voor recreatie: natuur, hardloop-en wandelpaden en speelvelden voor kinderen. Recreatie voor honden is mijn inziens beter bestemd voor een minder bewoond gebied, bijvoorbeeld het Diemerbos.

Reageren
Naomi Ruitenbeek | 26 september 2021 14:29

Er komen meerdere parken in Weespersluis dus een honden speelplaats in een van de parken kan geen kwaad ;)Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel