Spring naar inhoud
Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 70 van de 30.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Minder tegels, meer groen

Door: Talitha Laane
2 september 2021
Weesp Begroot | 15 nov. 2021, 10:52

Dit plan is beoordeeld als haalbaar. Het plan draagt bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Weesp Begroot en door gezamenlijk beheer aan het versterken van de van de sociale cohesie. Het plan voldoet aan de speregels.

De openbare ruimte in Weesp ligt op sommige plekken vol met tegels waar planten zouden kunnen groeien. Hoe mooi zou een groener Weesp zijn? Voor minder wateroverlast, betere lucht en een mooie stad.

In Weesp zijn nog veel ruimtes betegeld waar dit onnodig is. Voor het milieu en gezondheid is het beter als er minder tegels zijn en meer groen. Denk aan minder wateroverlast, meer bijen en betere luchtkwaliteit.

Laten we in Weesp professioneel kijken waar de tegels overbodig zijn en deze weghalen. De ruimte kan worden vrijgemaakt voor de buurt. Anders kan worden gekeken naar bloemenveldjes of inheemse planten die weinig onderhoud vereisen. Ook kunnen er ouderen en jongeren aan elkaar gekoppeld worden om samen een ruimte in te delen (evt door gratis zaadjes of een cadeaukaart voor een tuincentrum).
In elk geval zijn er heel veel manieren om Weesp groener te maken en genoeg plekken waar we dit initiatief kunnen starten.

Tegelwippen in onze tuin helpt en door dit ook gecontroleerd in de openbare ruimte te doen laat Weesp het goede voorbeeld zien.


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel